Tara strabatuta de ecuatorul Pamantului

Tara strabatuta de ecuatorul Pamantului
De mici dimensiuni, Ecuadorul este o tara mare prin varietatea de peisaje pe care o ofera turistilor. Situata in vestul Americii de Sud, inconjurata de Peru la sud si Columbia la nord, numele sau tine de pozitia sa - pe ecuator.
 
Tara strabatuta de ecuatorul Pamantului are o suprafata totala de 283.560 km patrati, iar capitala sa este orasul Quito, inconjurat de un lant de vulcani, intre care si Cotopaxi (5.896 m), cel mai inalt vulcan activ din lume. 
 
Coasta, Sierra, Amazonia si arhipelagul Galapagos constituie cele patru mari regiuni geografice din Ecuador si reprezinta multe contraste climatice, geografice si culturale.
 
La Costa cuprinde terenurile joase din partea de vest a tarii, inclusiv a tarmului Pacificului. La Sierra este centura de mare altitudine de la nord la sud, de-a lungul centrului tarii, terenul sau fiind dominat de muntii Anzi. La Amazonia, cunoscuta si sub numele de El Oriente, cuprinde zonele din jungla amazoniana.
 
La Region Insular este regiunea care cuprinde Insulele Galapagos, care se afla la o distanta aproximativa de 1000 kilometri fata de continent. In acest arhipelag traiesc specii unice de animale, cum ar fi broaste testoase gigant, iguana de mare sau pescarusul cu picioare albastre. Observatiile asupra faunei insulelor Galapagos l-au condus pe naturalistul englez Charles Darwin la cunoscuta teorie evolutionista. Arhipelagul este inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO. Cea mai mare insula din arhipelag este Insula Isabela care, cu o lungime de aproximativ 132 km, acopera mai mult de jumatate din aria de uscat a Arhipelagului Galapagos. Doar 5 din cele 19 insule sunt locuite.
 
In Ecuador traiesc 1.600 de specii de pasari, 16.000 specii de plante, 106 specii de reptile, 138 de specii de amfibieni, si 6.000 de specii de fluturi.
 
Economia Ecuadorului depinde foarte mult pe exportul de resurse, cum ar fi petrolul, pestele, crevetii, lemnul si aurul. In plus, agricultura produce o gama larga de produse: banane, flori, cafea, cacao, zahar, fructe tropicale, ulei de palmier, miez de palmier, orez, trandafiri si porumb.
 
Tara este cunoscuta si pentru statiunile balneare. Provincia Guayas are plaje minunate si statiuni balneare frecventate de iubitorii de pescuit subacvatic si sporturi nautice.
 
La cativa kilometri de Guayaquil, in Peninsula Santa Elena, veti intalni orasul Salinas, care are numeroase hoteluri, cazinouri, restaurante, litoral si chiar un club de iahting foarte modern.
 
Din Salinas, puteti sa va indreptati spre alte plaje din apropiere, cum ar fi: Ballenita, Punta Carnero si Puntilla, Playas, portul de pescuit din Posorja, Alto Manglar, Montanita, Palmar si Blanca Punta.
 
Pentru a ajunge in aceasta tara, aveti la dispozitie doua aeroporturi internationale: Simon Bolivar (Guyaquil) si Mariscal Antonio Jose de Sucre (Quito). Limba oficiala este spaniola, dar in unele zone veti intalni si dialecte ale bastinasilor. Moneda nationala este sucre, dar trebuie sa stiti si ca dolarul american este foarte des folosit. (1 USD = 100 sucre).