Cel mai mare complex balnear din Europa

Cel mai mare complex balnear din Europa
Hajduszoboszlo este oficial clasificata ca statiune balneara de exceptie a Ungariei. Orasul situat in partea estica a Ungariei se afla in imediata vecinatate a vibrantului oras Debretin, la 220 km de Budapesta, 224 km de Cluj Napoca si numai 73 km de Oradea. Ca rezultat al dezvoltarii continue, localitatea a devenit dintr-un mic orasel cea mai vizitata destinatie dupa Budapesta.
 
Inima tuturor activitatilor de tratament, wellness si agrement din Hajduszoboszlo este apa. De efectele apei ce contine iod si saruri se pot bucura deja de opt decenii si oaspetii care viziteaza statiunea. Bazandu-se pe apa termala - care este adecvata pentru boli reumatice, ginecologice, precum si pentru cure suplimentare dupa traumatisme si tratamente post-operatorii -  se ofera in jur de 40 de tratamente medicale, potrivit evz.ro.
 
In Hajduszoboszlo se afla cel mai mare complex balnear din Europa. Strandul si baile termale sunt situate pe 30 de hectare, iar in perioada dezvoltarii ample din perioada 2001-2002 s-a infiintat  primul Aquapark din Ungaria, care a fost urmat in anul 2010 de inaugurarea centrului spa acoperit, Aqua-Palace.
 
Palatul acvatic Aqua-Palace, cu o extindere de 15.000 mp si o atmosfera de exceptie, ii asteapta pe toti membrii familiei cu o gama larga de servicii, pe tot parcursul anului.
Complexul Aqua-Palace este compus din doua cladiri:  Cladirea cu bazine pentru imbaiere si Cladirea Surf In cele doua cladiri exista conditii de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de varsta. Exista bai tematice, bazine pentru copii mici si bebelusi, tobogane pentru copii. Punctul de plecare al unui tobogan se afla la etajul 2 al cladirii iar sosirea se afla la parter. Palatul acvatic este legat printr-un coridor cu Baile termale.