Politica bagaje Wizz Air

Bagajul de mana
 
Wizz Air va ofera doua optiuni pentru bagajele de mana dar are o politica stricta de "un singur bagaj pentru un pasager".
 
1. Geanta de mana mica:
Daca bagajul dvs. de mana masoara 42x32x25 cm sau mai putin, poate fi transportat la bord gratuit. Acesta trebuie sa aiba loc sub scaunul din fata dvs.
 
2. Bagaj de mana mare:
Daca bagajul dvs. de mana este mai mare decat dimensiunile unui bagaj mic de mana dar nu depaseste 56x45x25 cm, puteti sa il luati la bordul aeronavei in schimbul unei taxe. Trebuie sa aiba loc in compartimentul de deasupra capului. Trebuie sa puteti sa-l puneti in compartimentul de deasupra capului fara ajutor. 
 
In cazul in care dimensiunea bagajului depasesc limitele mentionate mai sus, bagajul va fi transportat ca bagaj inregistrat si o taxa pentru bagaje va fi perceputa.
 
Pasagerilor care transporta mai mult de un bagaj de cabina nu li se va permite accesul la controlul de securitate si vor trebui sa revina la biroul de inregistrare, sa redistribuie lucrurile in bagaje sau sa renunte la bagajele de mana suplimentare.
 
Bagajul de cala
 
Din cauza masurilor de siguranta, Wizz Air nu va transporta niciun bagaj in cazul in care proprietarul nu se afla la bordul aeronavei (cu exceptia bagajelor a caror manipulare a fost eronata).
Dimensiunile maxime pentru un bagaj care incape prin usa calei sunt:
Latime: 1,499 m
Inaltime: 1,194 m
Lungime: 1,715 m
Din motive de siguranta si sanatate greutatea unui bagaj individual inregistrat nu poate depasi 32 de kilograme. Pasagerii pot insa opta si pentru un bagaj de max. 23 kg sau pentru care 2 sau 3 bagaje a cate 23 sau 32 de kg.
Pasagerii au obligatia de a raspunde tuturor solicitarilor care provin de la autoritatile de securitate. In cazul in care un bagaj nu este transportat deoarece solicitarile provenind de la serviciul de securitate nu au fost indeplinite de pasager, compania Wizz Air nu va fi responsabila pentru niciun cost suplimentar.
Bagajele inregistrate vor fi transportate (cand acest lucru este posibil) de aceeasi aeronava cu care calatoreste proprietarul. Daca din motive de siguranta, de securitate sau din motive operationale decidem sa transportam bagajul cu un alt zbor, nu ne asumam raspunderea pentru intarzierea bagajului. Pentru ca bagajele manipulate necorespunzator sa fie inapoiate proprietarului intr-un interval de expediere rezonabil, toate bagajele trebuie sa aiba inscris numele pasagerului, initialele si adresa acestuia inainte de a fi predate pentru transport. Copiii cu varsta sub doi ani nu au dreptul la bagaj cu exceptia unui carucior pliabil/ landou pliabil / scaun de masina pentru copilul sub doi ani pe copil (transportat gratuit). Carucioarele pentru copii si caruciorul cu rotile vor fi inregistrare impreuna cu celelalte bagaje si vor fi transportate in mod gratuit daca calatoreste si utilizatorul echipamentului.
Daca bagajul de cala contine oricare din urmatoarele lucruri, Wizz Air nu este raspunzatoare pentru pierderea, distrugerea, intarzierea si pagubele produse unor astfel de lucruri:
- bani, titluri de valoare
- bijuterii, metale pretioase, pietre pretioase si semipretioase
- computere, camere foto, camere video, telefoane mobile sau orice alte obiecte de aparatura electronica si accesoriile acestora
- documente oficiale, de afaceri sau personale
- documente de calatorie sau alte documente de identitate
- chei
- lichide
- medicamente
- obiecte de arta
- bunuri perisabile
Unele aeroporturi pot avea mai multe restrictii asupra obiectelor ce pot fi transportate in bagajul de mana si / sau in bagajul de cala. In astfel de situatii, prevaleaza regulamentele aeroportului.
 
Check-in online gratuit prin intermediul agentiei Airway.