Un parc de nudisti a fost deschis in Paris

Un parc de nudisti a fost deschis in Paris

Autoritatile din Paris au amenajat un spatiu dedicat nudistilor in parcului Bois de Vincennes pentru perioada 31 august-15 octombrie. Este vorba despre o zona mai retrasa din estul parcului Bois de Vincennes, desfasurata pe 7.300 metri patrati, unde sunt amplasate panouri care delimiteaza spatiul si ii avertizeaza pe vizitatori ca urmeza sa intre intr-o zona cu nudisti. Parcul este deschis in perioada 31 august-15 octombrie, intre orele 8.00-19.30.  

Decizia autoritatilor este considerata un experiment si nu toata lumea va avea acces in aceasta zona. Parcul nudistilor este destinat exclusiv persoanelor care sunt dispuse sa renunte la haine, autoritatile avertizand ca nu este permis accesul voyeur-ilor (persoane care se complac in a privi pe ascuns) si exhibitionistilor pentru a asigura respectul fata de cei care se bucura de starea lor naturala, potrivit adevarul.ro.  

„Crearea acestei zone in Bois de Vincennes, in care va fi autorizat nudismul, face parte din viziunea noastra deschisa la minte pentru folosirea spatiului public parizian“, a declarat Penelope Komites, viceprimarul responsabil cu parcurile din Paris.   „Este o adevarata fericire, este inca o libertate pentr naturisti. Asta demonstreaza orizonturile largi ale orasului si va ajuta la schimbarea atitudinii oamenilor fata de nuditate, fata de valorile noastre si respectul noastra pentru natura“, a declarat Julien Claude-Penegry, membru al Asociatiei Naturistilor din Paris. 

Vestea a fost primita cu entuziasm de cei peste 2,6 milioane de francezi care practica in mod regulat nudismul. Pentru ei a fost deschisa si o piscina de nudisti in Paris, in care se poate inota de trei ori pe saptamana. In restul Frantei, exista cel putin 460 de zone special create pentru nudisti, printre care se numara 155 de spatii pentru camping si 73 de plaje.