Topul celor mai vizitate tari din lume

Topul celor mai vizitate tari din lume

Publicatia britanica „The Independent“ a publicat harta interactiva a celor mai vizitate tari din lume, in functie de numarul de turisti inregistrat in 2015.

Cand vine vorba de vacante, datorita schimbarilor privind regulile trecerii granitelor, tot mai multi oameni aleg sa mearga peste hotare. Folosind date furnizate de Banca Mondiala, aferente anului 2015, ultimul an pentru care majoritatea tarilor au furnizat date, publicatia The Independent a realizat harta lumii in functie de numarul turistilor. Banca Mondiala colecteaza date privind numarul anual de sosiri turistice internationale in fiecare tara. O destinatie turistica, prin definitia Bancii Mondiale, primeste punctaj ori de cate ori turistii raman peste noapte. În fruntea clasamentului se afla Franta, cu 84.452.000 turisti in 2015, urmata de Statele Unite ale Americii, cu un numar de 77.510.000 turisti si China, cu 56.886.000 de vizitatori.

De asemenea, publicatia 538 a realizat topul celor mai vizitate tari, raportat la populatia tarii respective. Rezultatele au aratat ca Vaticanul este cea mai vizitata destinatie, fiind urmat de Andorra, Palau, Bahrain si Bahamas.  Aproximativ 5,5 milioane de oameni au vizitat Muzeele Vaticanului, in timp ce 6,6 milioane au participat la evenimentele publice cu Papa, organizate in Piata San Pietro. Pe de alta parte, vizitele la Vatican sunt foarte scurte, deoarece acolo nu exista hoteluri.

sursa: adevarul.ro