Topul celor mai sigure, ieftine si curate tari pe care turistii le pot vizita

Topul celor mai sigure, ieftine si curate tari pe care turistii le pot vizita

Raportul „Competitivitatea turismului“, realizat de Forumul Mondial Econimic si care este publicat o data la doi ani, masoara puterea turismului din 136 de tari, luandu-se in calcul o gama larga de indici, inclusiv siguranta si securitatea, resursele naturale, soliditatea infrastructurii, sanatatea si igiena, dar si preturile. Notele acordate la fiecare categorie se insumeaza, fiecare tara primind un scor general cuprins intre 1 si 7. Desi nicio tara nu a obtinut maximul posibil, exista cateva care au un scot ce depaseste pragul de 5. Podiumul este ocupat de destinatii europene, in timp ce o zona turistica populara in Asia s-a clasat pe locul patru, potrivit Business Insider.

1. Spania – 5.43
Situata in sud-vestul Europei, Spania are portiuni lungi de coasta si orase pitoresti, in care infloresc hub-uri de cultura si istorie. 2. Franta – 5.32 Tara vest-europeana este cunoscuta ca un centru global de arta, stiinta si filosofie care atrage mai multi turisti decat orice alta tara din lume. Capitala sa, Parisul, este al cincilea cel mai vizitat oras din lume.

3. Germania – 5.28
Situata in Europa central-vestica, Germania este a saptea cea mai vizitata tara din lume, iar capitala sa, Berlin, al treilea cel mai atragator oras pentru turisti. Cele mai vizitate obiective includ Castelul Heidelberg, Bundestag-ul din Berlin si Castelul Neuschwanstein din Bavaria.

4. Japonia – 5.26
Popularitatea Japoniei printre iubitorii de calatorii continua sa creasca, in 2016 fiind vizitata de peste 24 de milioane de persoane. In Japonia sunt peste 20 de situri de patrimoniu mondial, inclusiv monumentele antice de la Kyoto si Castelul Himeji.

5. Marea Britanie – 5.20
Turismul joaca un rol important in economia Regatului Unit, generand 9% din PIB-ul tarii si aproape 10% din locurile de munca. Capitala engleza, Londra, este cele mai vizitat oras din lume.

6. Statele Unite ale Americii – 5.12
SUA atrage al doilea cel mai mare numar de turisti dupa Franta, iar oamenii sunt atrasi in principal de minunile naturale precum Marele Canion si Yellowstone, dar si de orasele vibrante – Chicago, New York si San Francisco.

7. Australia – 5.10
Vizitatorii aleg Australia pentru clima temperata, gama foarte mare de resurse naturale si pentru frumusetea oraselor. Locurile populare includ Marea Bariera de Corali, Insula Kangaroo si orasele Melbourne si Perth.

8. Italia – 4.99
Cu peste 50 de milioane de turisti care ii trec pragul anual, Italia este a cincea cea mai vizitata tara din lume, generand peste 150 de miliarde de dolari in fiecare an. Oamenii aleg sa viziteze Italia pentru arta, bucatarie, istorie si cultura, precum si pentru plajele minunate.

9. Canada – 4.97
Tara nord-americana este a doua cea mai mare din lume si se mandreste cu o gama diversa de peisaje, climate si culturi. Multi vizitatori se inghesuie in cele trei mari orase – Toronto, Montreal si Vancouver.

10. Elvetia – 4.94
Industria turismului este una importanta pentru economia Elvetiei, in special regiunile alpine mai putin dezvoltate. O mare parte din sectorul turistic al tarii se bazeaza pe activitati de agrement – schi si drumetii.

sursa: wall-street.ro