Ryanair vine cu noi schimbari: al doilea bagaj de mana va fi trimis gratuit la cala din cauza intarzierilor

Ryanair vine cu noi schimbari: al doilea bagaj de mana va fi trimis gratuit la cala din cauza intarzierilor

Ryanair nu va mai permite accesul in avion cu doua bagaje de mana pentru pasagerii care nu au prioritate de imbarcare. Al doilea bagaj de mana va fi astfel trimis gratuit la cala incepand de la 1 noiembrie din cauza intarzierilor prea mari la imbarcare si zboruri.
Pentru a incuraja mai multi clienti sa-si inregistreze unele bagaje, dar si pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, din 1 noiembrie, Ryanair va introduce urmatoarele modificari la politica pentru bagaje pentru toate zborurile. Schimbarile sunt valabile si pentru pasagerii care au cumparat deja bilete de avion cu calatorii din 1 noiembrie:
greutatea admisa pentru bagajele inregistrate (de cala) va creste de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
doar pasagerii cu prioritate (incluzand Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea sa transporte doua bagaje de mana in aeronava
toti ceilalti clienti (fara Prioritate) vor putea sa-si transporte in cabina doar un bagaj mic de mana, in timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de imbarcare.
“Aceste modificari la politica de bagaje vor costa Ryanair peste 50 milioane euro pe an in tarife reduse pentru bagaje. Cu toate acestea, credem ca oferind bagaje mai mari la tarife mai mici, vom incuraja clientii sa considere inregistrarea bagajului, ceea ce va reduce volumul ridicat al clientilor care se prezinta cu doua bagaje de mana la porti, fapt ce cauzeaza intarzieri de zbor datorita numerelor insemnate de bagaje de mana debarcate la porti sau in cabina. Speram ca prin restrictia impusa clientilor in a transporta un singur bagaj mic de mana in cabina - bagajul de tip troller urmand a fi trimis, gratuit, la cala – acest fapt va grabi imbarcarea pentru zboruri si va elimina intarzierile cauzate de lipsa spatiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mana (182 clienti x 2 bagaje) in compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate", a declarat Kenny Jacobs, director de marketing la Ryanair.
Imbarcarea prioritara poate fi achizitionata la 5 €/£ in momentul rezervarii sau adaugata ulterior rezervarii pentru 6 €/£ si este disponibila cu pana la o ora inainte de ora programata de plecare.