Politica bagaje Ryanair

Bagajul de mana
Compania Ryanair permite transportul unui singur bagaj de mana/pasager (cu exceptia sugarilor), cu o greutate de pana la 10 kg si cu dimensiunile maxime 55cm x 40cm x 20cm. Geanta de mana, servieta, laptop-ul sau camera foto trebuie sa fie incluse in singurul bagaj de cabina permis.
 
Bagajul de cabina care depaseste aceste coordonate - dimensiuni si greutate - va fi refuzat la poarta de imbarcare sau plasat in cala aeronavei, contra unei taxe de £ 50/50 euro. Daca nu sunteti sigur de greutatea/dimensiunile bagajului, verificati la biroul de bagaje inainte de a trece de poarta de securitate.
 
Articolele muzicale mici, cum ar fi o chitara, vioara sau viola, care depasesc dimensiunile stabilite pentru bagajele de mana, pot fi transportate in cabina in cazul in care aveti un scaun rezervat si ati platit tariful corespunzator.
 
Bagajul de cala
Pasagerii pot depune la cala, platind taxele aferente, cel mult doua bagaje, fiecare cu greutate maxima de 15 kg/pers. Se poate adauga bagaj de cala prin intermediul agentiei noastre cu pana la 4 ore inainte de ora programata pentru zbor.
 
Taxele pentru bagajele inregistrate se platesc pe persoana/pe un singur zbor si sunt mai mici daca achizitionati bagajele apeland la agentia noastra. Taxe mai mari se aplica atunci cand bagajele sunt achitate la biroul de bilete din aeroport.
 
Taxa aferenta bagajului de cala difera in functie de perioada calatoriei, astfel: 
- extra sezon: de la 26/04/12 pana la 31/05/12, de la 01/10/12 la 20/12/12, de la 05/01/13 la 31/05/13
- sezon: de la 01.06.12 la 30.09.12, de la 21.12.12 la 04.01.2013
- primul bagaj (15kg) - extra sezon: 15 euro/pers/zbor
- primul bagaj (15kg) - sezon: 25 euro/pers/zbor
- primul bagaj (20kg) - extra sezon: 25 euro/pers/zbor
- primul bagaj (20kg) - sezon: 35 euro/pers/zbor
- al doilea bagaj (15kg) - extra sezon: 35 euro/pers/zbor
- al doilea bagaj (15kg) - sezon : 45 euro/pers/zbor
 
Taxa de bagaj excedentar se percepe la kilogram astfel:
- poate fi platita numai in biroul de bilete de la aeroport: 20 euro/pers/kg
- taxa de echipament sportiv se plateste pe obiect/pe un singur zbor/la o greutate maxima de 20 kg pe articol (biciclete - greutate maxima este de 30 kg)
- echipament pentru sugari (cum ar fi un patut de calatorie): taxa perceputa pe bucat/pe un singur zbor la o greutate maxima de 20 kg pe articol (un carucior de copil poate transportat gratuit).
 
Taxa de rezervare a unui anumit loc in avion (prin intermediul agentiei Airway) este de 10 euro.
 
Ryanair nu transporta minori sub 16 ani neinsotiti. Copiii sub varsta de 16 ani trebuie sa fie intotdeauna insotiti de un pasager de peste 16 de ani. In acest caz, nu sunt disponibile facilitati de escorta sau alte masuri speciale.
 
Din motive de reglementare, copiii cu varste cuprinse intre 8 zile si 23 de luni nu pot calatori pe loc separat, ci doar in bratele unui adult. Taxa pentru transportul nou-nascutilor este de 20 £ / 20 euro (sau echivalentul in moneda locala) pe copil/pe un singur zbor (maxim un copil de adult).
 
Nu sunt permise scaune de masina pentru copii in cabina aeronavei. Nu pot fi rezervate locuri suplimentare pentru sugari. In cazul in care copilul implineste 2 ani inainte de zborul de intoarcere, el trebuie sa plateasca tariful, impozitele si taxele aplicabile pentru aceasta parte a calatoriei.
 
Pasagerii cu mobilitate redusa isi pot rezerva asistenta speciala necesara prin intermediul agentiei noastre.
 
Pentru toate zborurile realizate de catre companie trebuie efectuat check-in online. Beneficiati de check-in online gratuit prin intermediul agentiei noastre.