Ryanair este o companie aeriana irlandeza, lider al companiilor low-cost din Europa. Are sediul la Dublin si opereaza peste 1.500 de zboruri pe zi in 28 de tari, permitand conectarea cu peste 168 de destinatii. 
 
Ryanair a fost infiintata in anul 1985. Primele zboruri ale liniiei aeriene Ryanair au fost efectuate cu aeronava Embraer Bandeirante. Bilete de avion au fost vandute pe ruta Waterford – Londra Gatwick. Un an mai tarziu, Ryanair a inceput sa zboare pe ruta Dublin – Londra Luton. De la un an la altul a crescut numarul de calatori care circulau cu compania irlandeza low-cost. In ciuda acestui fapt, in anul 1991 Consiliul de administratie al companiei a implementat programul de restructurare. S-a ajuns la implementarea unor trasee scurte, fara clasa business, uniformizarea flotei precum si scoaterea tuturor serviciilor gratuite de tip: presa, mese. De asemenea, a mai propus transferarea operatiunilor catre aeroporturi din suburbii, care nu percepeau taxe aeriene atat de mari ca aeroporturile din orase, toate aceste modificari permitand companiei Ryanair implementarea unor preturi concurentiale.
 
Uniunea Europeana a Companiilor Aeriene precum si Autoritatea Aeronautica Civila din Marea Britanie au acordat companiei irlandeze titlul de cea mai punctuala companie aeriana din Europa. Incepand din data de 20 mai 2009, Ryanair a fost prima companie aeriana din lume care a renuntat la check-in-ul desfasurat la aeroport in favoarea check-in-ului online. 
 
Compania aeriana a fost desemnata ca linia aeriana cu cea mai mica rata de bagaje pierdute la mia de pasageri de SITA (furnizor de solutii globale de informare si telecomunicatii pentru industria de transport aerian). Conform datelor furnizate de SITA, Ryanair a pierdut mai putin de un bagaj la mia de pasageri transportati, in timp ce media companiilor aeriene din toata lumea este de 9 bagaje pierdute/1000 de pasageri.
 
In 2011, traficul Ryanair a crescut cu 5%, in ciuda unei cresteri bruste a costurilor la combustibil. Ryanair sustine ca are cea mai noua, ecologica si silentioasa flota din Europa. Au fost achizitionate inca 25 de aeronave noi, astfel ca flota a crescut la 294 Boeing 737-800, fiecare avion avand o capacitate de 189 pasageri. In plus, compania a deschis sase noi baze, la Baden, Billund, Budapesta, Paphos, Palma de Mallorca si Wroclaw, ajungand la 50 de baze si la peste 1500 de rute. Profiturile au crescut cu 25%, in ciuda preturilor ridicate ale petrolului si recesiunii globale.
 
Printre tarile spre care zboara compania se numara: Italia (cu destinatii ca Alghero, Bergamo, Florenta, Napoli, Palermo, Pescara, Torino, Trieste), Spania (Alicante, Almeria, Barcelona, Ibiza, Madrid, Mallorca, Milano, Sevilia), Marea Britanie (Birmingham, Glasgow, Edinburgh, Liverpool, Londra, Manchester), Norvegia (Oslo), Irlanda, Polonia, Belgia (Charleroi, Brussels), Suedia, Portugalia, Grecia etc. Compania zboara si in Maroc, dar si in Nordul Africii. 
 
Compania Ryanair opereaza din Romania zboruri directe din Constanta (Aeroportul International Mihail Kogalniceanu) catre Milano (Bergamo) sau Pisa (Galileo Galilei).
 
Daca achizitionati 5 bilete Ryanair, pe numele dumneavoastra, pe rutele Constanta - Milano/Pisa, prin intermediul agentiei noastre, veti beneficia de unul gratuit pe aceeasi ruta.

 

Cum cumpar? Politica bagaje Zboruri disponibile

Rezervare prin telefon

Asistenta Online

+(4)0374.180.400

+(4)0757.474.780

(numere cu tarif normal)
Luni - Vineri
9:00 - 18:00
Sambata
9:00 - 15:00

Rezervare bilet avion

Contact | Termeni si conditii
Copyright 2010-2016 AirWay.ro · Toate drepturile Rezervate
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari PortalTurism.com