Orase cunoscute pentru legende cu fantome, vrajitoare si strigoi

Orase cunoscute pentru legende cu fantome, vrajitoare si strigoi

Halloween-ul readuce in atentia iubitorilor de calatorii destinatiile vestite pentru domeniul paranormalului. Fie ca vorbim de „Marea Diavolului“, considerata una dintre cele sapte porti spre Iad, sau castelul care gazduieste „Biblia Diavolului“, mare parte din acestea sunt deschise publicului.
Halloween-ul da startul sezonului povestilor infricosatoare care amintesc oamenilor legendele din anumite zone ale lumii. In aceasta perioada, turistilor li se deschide apetitul pentru excursii in care sa descopere povesti infioratoare despre crime, vrajitorie, vampiri si alte intamplari terifiante. Indiferent daca crezi sau nu in fantome si vampiri, aceste excursii se pot dovedi extrem de distractive, turistii putand afla multe lucruri interesante despre istoria si cultura diverselor zone din lume. Va prezentam in continuare cinci orase cunoscute pentru existenta unor intamplari de domeniul paranormalului:


Taos, New Mexico

Peste acest oras planeaza aerul paranormalului, zona fiind bantuita, cel putin conform legendelor locale. In Taos, pe strazile orasului vechi, turistii vor afla povesti despre incercarea de cautare a capului lui Arthur Manby, un om foarte bogat, dar atat de urat incat dupa ce a fost ucis, capul nu i-a mai fost gasit. O alta legenda vorbeste despre „La Llorona“, o femeie superba care si-a ucis copiii pentru a fi cu barbatul pe care il iubea, insa acesta a parasit-o. Dupa ce si-a innecat pruncii, aceasta s-a sinucis, bantuind acum in cautarea copiilor pierduti. Legenda locala spune ca fantoma acesteia poate fi vazuta prin New Mexico, scrie msn.com.


Castelul din Praga
Traseele propuse se concentreaza pe diferite aspecte ale orasului vechi din Praga, un loc cu un trecut violent, care acum se afla in Patrimoniului Mondial UNESCO. Turistii pot face un tur al cimitirului in care se afla preste 4.000 de morminte, cunoscut pentru aparitiile unor fantome care se presupune a fi spiritele unor persoane ce au fost tinute intr-un azil pentru persoane cu probleme mintale. Tot aici poate fi gasit si cel mai mare manuscris medieval, scris la inceputul secolului XIII de un calugar din Podlazice, Cehia de astazi. Cunoscut si sub numele de „Biblia Diavolului“ datorita ilustratiilor in care este reprezentat diavolul, cartea are o impresionanta greutate de 75 kilograme.


Edinburgh, Scotia
Castelul Edinburgh este localizat intr-unul dintre cele mai bantuite orase din Europa, capitala Scotiei. Conform legendelor locale, acesta este caminul unor spirite ce nu si-au gasit linistea. Se pot auzi sunete indepartate ale unor tobe, ce se presupune a fi sufletul nelinistit al unui tobosar ramas fara cap in urma atacului unor invadatori. Turistii pot vizita mormintele lui Adam Smith, cel care a inventat teoria „mainii invizibile“, James Douglas - al treilea marchiz de Queensberry, sau alte figuri din istoria Scotiei. Dupa aceea, vizitatorii se pot bucura de un pahar de whisky la lumina lumanarilor, pentru a afla mai multe povesti cu fantome.


Marea Diavolului
Cunoscuta si sub numele de „Triunghiul Dragonului“ sau „Triunghiul Bermudelor“ este o regiune din Oceanul Pacific in jurul insulei Miyake-jima, aflata la 100 kilometri sud de Tokyo. Aici disparitiile s-ar fi petrecut atat de brusc incat navele si aeronavele implicate n-au avut timp nici macar sa lanseze un singur semnal de alarma sau ajutor. De-a lungul timpului, au fost facute tot felul de speculatii in legatura cu posibilele cauze care au provocat disparitiile: anomalii ale spatiului si timpului ori de origine magnetica sau gravitationala, unii sugerand ca activitatea vulcanica ar fi atat de intensa incat genereaza un magnetism capabil sa atraga spre pamant avioanele din inaltul cerului. Pentru unii iubitori ai paranormalului, „Marea Diavolului“ reprezinta una dintre cele sapte porti spre Iad.
Turda, Romania
Este interesant de aflat cum prin actiunile sale Vlad Tepes, care a domnit in secolul XV, a dat nastere legendei contelui Dracula. Un ghid local conduce turistii prin centrul orasului vechi din Turda, spunandu-le oaspetilor povesti din trecutul fascinant al Transilvaniei, pe drumul care duce la Castelul contelui Dracula, acolo unde ii asteapta o pictura in marime naturala a lui Vlad Tepes. Castelul Dracula este de fapt o camera cu pereti pe care sunt pictati vampiri si scene infioratoare, avand zidite cranii si schelete. Exista si un bustean pe care zace o mana taiata, plina de sange. Turistii sunt invitati sa guste un pahar de tuica din Transilvania si sa se bucure de unul dintre cele cinci meniuri tematice, toate stropite cu vin rosu.


sursa: adevarul.ro