O destinatie fermecatoare - Guyana Franceza

O destinatie fermecatoare - Guyana Franceza
Cel mai mare departament francez de peste mari, Guyana este un taram al contrastelor. Cine spune Guyana spune de fapt padure amazoniana, centru spatial si hibriditate culturala, ca urmare a diferitelor valuri de imigranti care au strabatut-o.
 
Oricum, un sejur in Guyana nu va va lasa reci, mai ales daca sunteti un iubitor al naturii. Desi este formata din flora si fauna luxuriante si abundente, este departe de reputatia de "iad verde", care v-ar face pielea de gaina. In afara de mlastinile infestate cu tantari, va puteti bucura de pacea oferita de biodiversitatea Guyanei.
 
Trebuie sa stiti ca este bine sa fiti condus de un ghid cand va aventurati in Guyana, astfel incat sa puteti explora padurile tropicale fara sa va rataciti. Trebuie sa incercati experiente interesante: sa dormiti in hamac si sa mergeti cu barca. Schimbare de decor garantata!
 
In Kaw, veti fi intampinati de maimute urlatoare si aligatori. Pasionatii de navigatie, vor fi, de asemenea, impresionati: insulele Grand Constable ofera un refugiu ideal pentru coloniile de fregate.
 
Rezervatiile Trinidad si Tresor completeaza acest patrimoniu biologic exceptional. Faceti, de asemenea, o plimbare pe insula Salut (care include faimoasa insula a Diavolului, unde erau tinuti prizonierii politici). In cele din urma, ca sa inotati sau sa va relaxati in apa, mergeti pe plaja Montjoly! 
 
Locurile de interes din Cayenne, capitala si principalul port al Guianei Franceze, includ resedinta iezuita a prefectului in Place de Grenoble, Canal Laussat, construit in 1777, si Gradina Botanica. In centrul orasului se afla Musee Departemental Franconie si Musee des Cultures Guyanaises, cu exponate despre locuitorii indigeni si asezarile de detinuti de pe Insula Diavolului. In Place des Palmistes puteti vedea cafenele animate si piete. Principalul centru spatial francez, Kourou, este un fel de enclava europeana. In prezent, cladirile ultramoderne.
 
In ceea ce priveste gastronomia, trebuie sa gustati bouillon d'aoura, un fel din peste afumat, crabi, legume si carne de pui, servit cu aoura, fructul copacilor din savana. Incercati si carnea de vanat (porci pecari si tapiri), care se prepara de obicei in tocane, cu orez si fasole bob. Ti'Punch este o bautura traditionala, din sirop de trestie de zahar si rom.
 
Din pacate inca necunoscuta, Guyana, aflata intre Caraibe si Amazon, va va surprinde cu siguranta!