Dolomitii, cei mai spectaculosi munti din Europa

Dolomitii, cei mai spectaculosi munti din Europa

Muntii Dolomiti din Italia au piscurile cele mai crestate din lume. Aceasta regiune este cu adevarat un paradis alpin. Se presupune ca acesti munti s-au format din recif stravechi, din acest motiv aparand in grupuri. Printre aceste grupari stancoase se afla poieni verzi pline de flori salbatice si orasele alpine bavariene.

Dolomitii sunt una dintre cele mai mari zone de ciclism din Alpi. Exista un numar foarte mare de pasuri in aceeasi regiune. Multe dintre acestea sunt interconectate. Caracteristic pentru Dolomiti este aparenta verticala monolita, unica in Alpi. Dolomitii mai sunt renumiti pentru „via ferata”, un traseu cu cabluri fixate, ce pot ajuta cataratorii si ofera siguranta incepatorilor, permitandu-le sa parcurga trasee abrupte si mai dificile. Via ferata are o istorie fascinanta – initial a fost instalata de trupele italiene si austriece care au purtat batalii in acesti munti in timpul primului razboi mondial.

Dolomitii sunt o destinatie de vacanta foarte populara – schi in lunile de iarna si catarari, excursii, sarituri cu parasuta si planorism in timpul verii. Principalele centre din Dolomiti sunt Rocca Pietore de-a lungul ghetarului Marmolada, orasele mici Alleghe, Falcade, Auronzo, Cortina d Ampezzo si satele Arabba, Ortisei si San Martino di Castrozza, precum si vaile Fassa, Gardena si Badia.