Confesiunile socante ale unei stewardese: Aveam un salariu de 7 ori mai mare ca acasa, dar am renuntat... De ce a facut asta

Confesiunile socante ale unei stewardese: Aveam un salariu de 7 ori mai mare ca acasa, dar am renuntat... De ce a facut asta
O fosta stewardesa angajata la o companie cu sediul in Dubai, Alexandra Radulescu, vorbeste, intr-un interviu acordat jurnalistei PRO TV Corina Caragea, despre riscurile care vin la pachet cu aceasta meserie considerata de unii perfecta.
 
''Am traversat Globul, am descoperit locuri la care nici nu indrazneam sa visez, am fost admirata sau invidiata, am avut salariul de sapte ori mai mare decat cel pe care il aveam acasa, dar am renuntat.Trebuie stiut ca meseria de insotitor de zbor implica mai multe lucruri decat calatorii nesfarsite si hoteluri de cinci stele. Presupune o viata incitanta, dar total haotica, trebuie sa dormi cand nu ti-e somn, sa mananci cand nu ti-e foame, sa iti asumi riscuri din punct de vedere al sanatatii. Noua de la inceput ni s-a spus ca, dupa doi ani de zbor, organele noastre nu mai sunt viabile pentru transplant. Trebuie sa fii pregatit de orice, de la o banala indigestie, pentru ca stomacul tau nu e obisnuit cu toate bucatariile lumii, pana la boli grave, pentru ca esti nevoit sa calatoresti in tari cu epidemii de malarie, Ebola, si trebuie sa fii pregatit, de ce sa nu recunoastem, de moarte'', incepe Alexandra Radulescu marturisirile facute pe blogul corinacaragea.ro.
 
Tanara spune ca, in anii cat a fost stewardesa, a lucrat alaturi de colegi din 150 de tari si a cunoscut pasageri din 200 de tari, de la fiecare invatand cate ceva. ''De exemplu, a oferi unui japonez un obiect cu o singura mana reprezinta o insulta, in cultura lor gestul transmite ca nu oferi acel obiect cu toata inima. Totodata, am realizat ca sunt tari in care viata este mult mai grea decat in Romania, aveam nevoie de aceasta 'palma peste ceafa', vad Romania cu alti ochi acum'', spune Alexandra.
 
Desi a calatorit in jurul lumii, fosta stewardesa spune ca mereu ii era dor de ''supa mamei, de covrigul din coltul strazii, de pufuleti''. Dintre locurile pe care le-a vizitat, i-a ramas in minte India. ''Este o tara a contrastelor. Vezi saracie lucie, copii subnutriti, trupuri neinsufletite pe strazi, apoi la 30 de minute de condus se ridica Taj Mahalul, o bijuterie arhitecturala, unde se plimba femei cu haine de zeci de mii de dolari'', spune Alexandra.
 
Ea a explicat si cum reusesc insotitoarele de zbor sa ramana mereu calme. ''Orice forma de non-profesionalism este aspru taxata de pasagerul care isi cunoaste dreptul de a depune plangere catre manager. Acesta are dreptul de a acorda avertisment verbal, scris sau final. In cazul in care ai avertisment final si, in sase luni, apare alt incident, e timpul sa-ti faci bagajele'', explica tanara.
 
Alexandra a povestit si cel mai greu moment trait la bord: moartea unui pasager. ''O femeie de 35 de ani calatorea cu fiica sa de 14 ani. Aterizam in Nigeria si ceilalti pasageri parasisera avionul. S-a prabusit intre scaune fara suflare. A fost resuscitata aproape o ora. Am simtit exact momentul in care am pierdut-o. Pe acel zbor am avut o colega romanca si, desi nu aveam voie sa vorbim in limba materna, am rugat-o sa nu o lase pe fetita sa vada ultimele momente ale mamei. A fost un moment foarte greu'', explica fosta stewardesa.
 
Acum, Alexandra Radulescu scrie o piesa de teatru despre experienta sa de stewardesa si spera ca premiera sa aiba loc in noiembrie. Cat despre un sfat pentru tinerele care vor sa devina stewardese, Alexandra spune ca este important ca acestea ''sa fie realiste, sa isi stabileasca clar obiectivele, sa se bucure de aceasta oportunitate, dar sa plece cand nu se mai regasesc''.