Cele mai ciudate bauturi alcoolice din lume (GALERIE FOTO)

Cele mai ciudate bauturi alcoolice din lume (GALERIE FOTO)
Cu certitudine, omenirea are o pasiune pentru licorile bahice, iar datele istorice arata ca bauturile alcoolice se obtineau prin fermentatie inca din urma cu 10.000 de ani inainte de Hristos. Insa dincolo de vin, bere si alte lichide care ni se urca la cap exista unele pe care putini s-ar incumeta sa le guste din cauza ingredientelor cel putin ciudate.
 
Probabil ca multi dintre cei care obisnuiesc sa mai bea cate un pahar de alcool la ocazii stramba din nas cand aud ca in Mexic se bea mezcal, un tip de rachiu in care pluteste un o specie de vierme de agava, gras si zemos. Dar aceasta bautura nu se numara printre licorile cu cele mai bizare retete, conform Huffington Post.
 
Vin cu pui de soarece 
Origine: China si Corea 
Este considerat un tonic foarte eficient in lumea asiatica, dar si un remediu traditional pentru probleme respiratorii si diverse afectiuni ale ficatului. Ingredientul vedeta se prezinta sub forma unui „snop“ de pui de soarece care sunt scufundati de vii in vin de orez, unde sunt lasati sa fermenteze timp de un an. 
 
Vin cu sarpe veninos  
Origine: China, Vietnam, zone din Asia de Sud-Est 
Reteta acestei bauturi presupune fermentarea in vin de orez sau in alcool obtinut din alt tip de grane a unui sarpe veninos, de regula cobra, tip de cateva luni. Ideea este ca etanolul sa dizolve veninul pentru a obtine o bautura despre care se crede ca este buna pentru mentinerea sanatatii si ofera vitalitate celui care o savureaza. O varianta recomandata de cunoscatori este sa beti lichidul dupa ce sarpele este disecat, astfel incat veti beneficia si de amestecul cu sangele reptilei. 
 
Lichior trei-penisuri 
Origine: China 
O potiune care ar face minuni pentru potenta masculina este acest tip de lichior traditional chinez, care tine si azi loc de Viagra pentru unii barbati. Bautura este obtinuta prin infuzarea vinului de orez cu penisuri de cerb, de caine cantonez si de foca.
 
Kumis/Arkhi 
Origine: Asia Centrala
De secole, calaretii din zona centrala a Asiei se dregeau cu o bautura obtinuta din lapte de iapa fermentat cu alcool, numit kumis, asemanator unui iaurt subtire, numai bun de baut. In varianta distilata, kumis se numeste arkhi si este la fel de tare ca vinul.
 
Cocktail Sourtoe 
Origine: Canada
Barul Hotelului Downtown din Dawson, localizat in Yukon, Canada, este renumit printre canadieni gratie unui cocktail botezat Sourtoe, de fapt un tip de whiskey din Youkon care se bea dintr-un recipient in care este scufundat un deget uman (de la picior) mumificat. Pentru o experienta completa, patronii barului recomanda ca bautorii sa dea peste cap bautura in asa fel incat degetul sa le atinga buzele, ca si cum ar fi fost un fel de talisman. Cel putin acest lucru a fost posibil pana in 2013, cand un client prea entuziast a inghitit degetul, greseala care a fost amendata cu 500 de dolari. Problema a fost remediata la scurt timp, gratie oamenilor de bine care au donat si continua sa doneze barului degete retezate in urma unor accidente nefericite, parti trupesti care sunt puse la pastrat in alcool pentru ca traditia sa mearga mai departe.