Ce spun pilotii atunci cand cred ca un avion este pe cale sa se prabuseasca. Detaliile care arata ce se petrece in cabina in momentele de maxima tensiune

Ce spun pilotii atunci cand cred ca un avion este pe cale sa se prabuseasca. Detaliile care arata ce se petrece in cabina in momentele de maxima tensiune

Lumea are o fascinatie morbida pentru detaliile referitoare la prabusirea avioanelor si, de fapt, din acest motiv si atrag atat de mult atentia jurnalistilor. Atunci cand o astfel de tragedie are loc, apar inevitabil si intrebarile: ce s-a intamplat? Unde s-a prabusit avionul? Exista supravietuitori? Care au fost ultimele cuvinte ale pilotului?

Cativa piloti au raspuns la intrebarea „Ce faceti atunci cand credeti ca avionul se va prabusi?", iar replicile lor au fost postate pe reteaua Quora. Chiar daca oamenii s-ar astepta la reactii mult mai dramatice, acestea sunt tulburatoare mai mult privite in context, pentru ca semnalele pilotilor contin si o multime de indicii tehnice, scrie Gandul.

Air France 447 (2009):
 
02:14:23 (Robert) La naiba, o sa ne prabusim... Nu se poate!
 
ValuJet 592 (1996):592, intoarce la stanga, la 1-4-0.
 
F592: 1-4-0.
 
Ultimele cuvinte pe care le-am auzit din acest cockpit au fost confirmarea unui vector radar. Mult mai plictisitor decat s-ar astepta majoritatea oamenilor, totusi, fara dramatismul si teatralitatea pe care le asociem in mod normal acestor incidente. Dar ele reflecta, in fapt, ceea ce pilotii sunt gata oricand sa faca: sa conduca avionul pana la final, indiferent care ar fi acesta.