7 lucruri banale care sunt ilegale in tarile europene: de ce nu aveti voie sa hraniti porumbei sau sa purtati pantofi cu toc in anumite zone

7 lucruri banale care sunt ilegale in tarile europene: de ce nu aveti voie sa hraniti porumbei sau sa purtati pantofi cu toc in anumite zone

Daca sunteti pasionat de calatorii si daca v-ati propus sa faceti un tur al Europei sau doar se intampla sa ajungeti des in alte zone europene, atunci ar trebui sa stiti ca unele tari interzic lucruri aparent banale si la care poate ca nici nu v-ati gandit vreodata ca ar constitui o incalcare a legii.
Business Insider a intocmit o lista cu 7 lucruri considerate ilegale in anumite tari europene, de la hranitul porumbeilor pana la purtatul pantofilor cu toc in anumite zone.

Zgomotul in zilele de duminica

Sa tundeti iarba, sa dati gauri cu bormasina, sa ascultati muzica la un volum mare sau chiar sa reciclati sticlele din plastic in zilele de duminica sau in cele de sarbatoare sunt activitati nepermise in tari precum Germania si Elvetia, iar aceste „abateri“ sunt taxate prin amenzi. Mai mult, in anumite zone sunt complet interzise actiunile zgomotoase intr-un anumit interval orar si aceasta chestiune este atat de serioasa, incat exista chiar si avocati specializati pe acest „domeniu“.

Gustarile in preajma monumentelor

Uitati de un picnic pe Treptele Spaniole sau o cafea savurata in timp ce faceti un tur la Colosseum. Sa mancati si sa consumati bauturi in apropierea monumentelor istorice sunt lucruri complet interzise in orase italiene precum Roma, Florenta sau Venetia. Politia locala este foarte vigilenta mai ales in zona Pietei San Marcos din Venetia si pe scarile de la intrarea principala a Catedralei din Florenta.

Fotografii cu functionari sau diverse cladiri oficiale
In tari precum Rusia, Spania, Ucraina si Ungaria, fotografierea aeroporturilor sau a cladirilor militare si guvernamentale va poate aduce o amenda sau chiar o plimbare la sectia de politie. In Franta, asigurati-va ca in cadru nu apar ofiteri ai politiei (nici macar in fundal) inainte sa apasati declansatorul.

Lipsa unui act de identitate
In tari europene ca Germania, Ungaria, Rusia, Cipru, Ucraina, Belgia, Olanda, Austria si Spania, legea obliga persoanele sa aiba un act oficial de identitate in buzunar. Daca sunteti rezident non-european, inseamna ca trebuie sa aveti pasaportul in original. Acest aspect este deosebit de important mai ales in locurile in care este clar ca sunteti turist, fie din cauza limbii pe care o vorbiti sau a infatisarii, pentru ca politia obisnuieste sa efectueze controale de rutina, iar lipsa unui act de identitate va poate aduce o amenda sau poate determina autoritatile sa va conduca pana la hotel pentru a confirma identitatea.

Hranirea porumbeilor

Ganditi-va de doua ori inainte de a va acoperi in pesmet pentru un selfie in care sa apareti alaturi de porumbeii din Piazza San Marco. In Venetia si Viena, hranirea acestor pasari este o infractiune care se taxeaza cu amenzi de pana la sute de euro, asta pentru ca pasarile sunt considerate o bataie de cap, dar mai ales pentru ca excrementele lor sunt daunatoare pentru cladiri si monumente istorice.

Plimbari in costum de baie
Politiei locale din Palma de Mallorca si Barcelona nu-i pasa daca veniti de la plaja. Odata ce va indepartati de nisip, sunteti obligati sa va puneti pantaloni scurti si un tricou. Daca totusi alegeti sa va plimbati pe strazi in costum de baie, trebuie sa va asumati riscul de a primi o amenda intre 100 si 500 de euro.

Pantofi cu toc
Daca vreti sa faceti un tur al ruinelor antice din Atena in pantofii cu toc preferati, exista sansa de a fi rugati sa continuati vizita desculti. De ce? Pentru ca tocurile ascutite pot deteriora suprafata ruinelor, acestea au fost interzise in sit-uri istorice precum Partheon si sanctuarul de la Delphi, dar si in amfiteatrele din aer liber din Grecia.

Lipsa combustibilului

Desi sa ramaneti fara benzina nu este o crima, poate fi considerata astfel daca se intampla sa va opriti pe celebra Autobahn din Germania, unde stationarea din orice alt motiv exceptand o situatie de urgenta este ilegala. Daca uitati sa va faceti plinul si opriti pe autostrada de mare viteza veti fi pasibili de amenda.